Wat maken we zelf? Muesli!

In ons gezin wordt graag yoghurt met muesli gegeten, als ontbijt of tussendoor. Vroeger kochten we dat gewoon in de supermarkt, maar ja dan zit het altijd weer in plastic. Tegenwoordig kopen we het ook wel op de markt in leiden. De zaterdagmarkt heeft een noten kraam waar je ook muesli los kunt kopen, (de kraam waar ze ook van die lekkere zelfgemaakte sambal hebben).

Maar je kunt het ook heel eenvoudig zelf maken. Je kunt er in doen net wat je lekker vind. Ik heb op de markt een muesli mix gekocht in een notenkraam. Natuurlijk in mijn eigen bakje.
Daar zitten verschillende noten en zaden in, en ook gedroogd fruit.Maar je kunt het ook zelf samenstellen en ook de hoeveelheden kun je aanpassen. Hieronder komt een recept met wat ik heb gebruikt.Ik heb er honing bij gebruikt maar je kunt dat ook vervangen voor suiker of ahornsiroop. Wil je er rozijnen aan toevoegen dan kun je dat beter als laatste doen.
-200 gram havermout
-250 gram muesli mix
-4 eetlepels water
2 eetlepels honing.
Meng de havermout en muesli mix goed door elkaar
Meng in een steelpannetje het water met de honing en verwarm het tot de honing goed is opgelost.
Meng alles goed door elkaar.
Leg het op een bakblik, je kunt er bakpapier onder leggen, in plaats van bakpapier gebruik ik een silicone bakmat.
Leg de bakplaat in het midden van een voorverwarmde oven op 150 graden. Na 15 minuten even alles door elkaar husselen en dan nog eens 10 minuten.

Als het afgekoeld is de muesli in een goed afsluitbare pot bewaren.

IMG_1173.JPGv_

 

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: