Winkel zonder verpakking in Leiden!

verpakingsvrijewinkel 010.ovHet was al even bekend dat deze winkel er zou komen, en wat mij betreft liever gisteren dan vandaag. Er zijn een aantal dingen die ik zonder problemen zonder verpakking kanverpakingsvrijewinkel 006.ov kopen, vooral de markt is hier een goede plek voor. Maar er zijn ook dingen waar ik erg naar op zoek ben, die hoop ik dus in deze winkel te vinden. Gister gingen de deuren voor het eerst open in een tijdelijke winkel, de oude V&D in leiden. Daar zitten nog meer winkeltjes tijdelijk in. Ze zijn nog in onderhandeling voor een vaste ruimte, deze ruimte in de oude V&D is niet zo groot maar wel erg leuk. Er waren ook nog niet heel veel producten te koop, maar je kunt suggesties doen en dan gaan ze kijken naar de mogelijkheden. Wel een goede manier vind ik. Suggesties heb ik zeker. Maar toch waren er ook nu best wat dingen te koop, pasta, bonen, koffie, thee wat kruiden, en zelfs Engelse drop. Ook kun je daar een potje vullen met pindakaas. Zelf heb ik pinda’s gekocht en doe die dan gewoon in de keukenmachine. Wat ook fijn is, is dat het heel goed betaalbaar is, niet alles is biologische, sommige dingen wel en dat staat vermeld.Wel is alles zoveel mogelijk lokaal geproduceerd, zo komt de volkorenmeel van molen de put in leiden. Dus ja,ik heb suggesties maar ben zeker enthousiast! Hier ga ik met regelmaat komen. Natuurlijk onze eigen bakjes en potjes gevuld (volkorenmeel,pinda’s, macaroni, Italiaanse kruiden ) tja, ik kan er niks aan doen maar wordt hier gewoon heel blij van!!

Woon je in de buurt? Dan is het zeker leuk om eens langs te gaan, goed voor de natuur, het milieu, duurzaam, maar misschien wel vooral gewoon heel leuk! Ik hoop in elk geval dat deze winkel het heel goed gaat doen!

verpakingsvrijewinkel 004v verpakingsvrijewinkel 007.ov  verpakingsvrijewinkel 002v

One Comment

Geef een reactie