Zelf pindakaas maken

Je kunt natuurlijk pindakaas in de winkel kopen, hoe gezond het is en wat er in zit, is erg afhankelijk van het merk. De meeste merken bevatten suiker, en vaak nog wat extra toevoegingen. Maar je kunt het ook zelf maken ! Net als veel dingen is ook dit verbluffend simpel.Je hebt wel een keukenmachine of iets dergelijks nodig. Omdat ik de pinda’s op de markt haal in mijn eigen bakje, is deze pindakaas ook nog zonder verpakkingen. Bij de notenkraam (de vrolijke noot in leiden) krijg je als je je eigen verpakking meeneemt 2% korting, het idee erachter is, wat je niet gebruikt hoef je ook niet te betalen. De pinda’s waren nog warm toen ik ze kocht. Warme pinda’s zijn overigens helemaal niet lekker, ik had een gezellig praatje hierover en kreeg er een paar om te proeven. Maar warm missen ze gewoon iets, wel ruikt het heerlijk.
Hoe maak je dan zelf pindakaas?
Je doet de pinda’s in de keukenmachine, en doet er een scheutje olie bij, bijvoorbeeld zonnebloem olie. Dan laat je het lang draaien tot het helemaal fijn is, je ziet vanzelf wanneer het er echt als pindakaas uit ziet. Als je denkt dat het klaar is, laat je het nog een minuutje draaien. (dit laatste kreeg ik als tip in de winkel zonder verpakking)
Verder kun je het aanpassen aan wat je lekker vind, hou je van zoet? doe er dan wat honing of rozijnen in. Hou je van pittig? Doe er dan wat sambal in.
Zo krijg je een pindakaas naar je eigen smaak, en je weet ook precies wat er in zit.
Is het naar smaak? Dan alles overdoen in een leeg potje of bakje.En klaar is je eigen gemaakte pindakaas!

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: