Zero waste in de badkamer!

Inmiddels hebben we qua voeding onze weg wel gevonden in het zoveel mogelijk zonder verpakkingen (zero waste) boodschappen doen. Hoewel we zeker niet alles zonder verpakking kopen. Omdat sommige dingen gewoon weg niet te koop zijn. En alles zelf maken kost wel erg veel energie en tijd. Maar waar mogelijk doen we het zonder.

En dan…ga je weer een stapje verder. Ook de badkamer moet er aan geloven. Want daar verbruik je eigenlijk best veel plastic. De flessen douchegel zijn een paar jaar geleden al vervangen voor goede zeep (zeep van olijfolie). Maar de shampoo kon ik nog niet missen.Wel een tijdje bezig geweest met no poo (geen shampoo) maar hoewel ik sinds die periode mijn haar wel minder was, kan ik toch nog niet volledig zonder. Nu heb ik denk ik de oplossing gevonden. Haarzeep, of ook wel genoemd shampoo bar. We gebruiken het nu een aantal weken en ben wel tevreden.

Een ander iets is tandenpoetsen. Elke keer dat ik mijn tandenborstel pak zie ik tegenwoordig het beeld voor me van dieren met een tandenborstel in hun lijf. Toen ik toe was aan een nieuwe dacht ik, dat moet toch anders kunnen. En jawel, een tandenborstel van bamboe met haren van houtskool. Kan als hij aan vervanging toe is zo in de gft bak.

Ook in de tandpasta heb ik me verdiept. Er gaan best veel tubes tandpasta doorheen,allemaal van plastic natuurlijk. Maar ook dit kun je heel eenvoudig zelf maken. Heb wel even getwijfeld, is bakingsoda wel zo goed voor je tanden? tot ik begreep dat dat ook gewoon in de tandpasta wat je in de winkel koopt zit. Met veel andere zooi uiteraard. Ook dit gebruik in nu een aantal weken en bevalt goed.

Het is heel eenvoudig:

 -Twee eetlepls baking soda

-Twee eetlepels kokosolie

-druppels munt en stevia naar smaak. ( wel opletten dat het wel geschikt is voor consumptie)

      Goed door elkaar roeren en in een afgedekt potje bewaren.

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: