Knoflooksaus…..zo gemaakt!

Van sommige producten vraag ik me af waarom ik dat vroeger in de winkel kocht in plaats van zelf te maken. Gewoon omdat het zo simpel is. Zoals poedersuiker, vanillesuiker maar ook knoflook saus.

We gaan de zomer in, de tijd van BBQ. Al is het natuurlijk bij veel meer dingen lekker. Vandaag dus weer eens een recept!
Meestal maak ik het op deze manier:
Doe evenveel Griekse yoghurt als mayonaise in een bakje.
Alleen gewone yoghurt in huis? Geen punt, laat het dan even een uurtje uitlekken in een vergiet met theedoek of kaasdoek erin.
Doe er wat peper en zout door en een paar tenen knoflook. Geperst of heel klein gesneden. (beetje naar smaak ik ben meestal nogal scheutig met de knoflook.)
Voeg er dan ongeveer evenveel peterselie als knoflook bij, fijn geknipt.
Klaar!
Als het niet opgaat kun je het nog ongeveer een week bewaren afgedekt in de koelkast. Wil je het langer bewaren? Laat dan de yoghurt weg, maar dan is het wel veel vetter.
Wil je een magerder variant? Laat dan de mayonaise weg. Ook met alleen dikkere yogurt is het erg lekker!

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: